Закопчаха надзирател с дрога в Пловдив

Крими

15-12-2013, 10:02

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В дома на 24-годишният мъж открити амфетамини и марихуана

Полицай от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" е задържан за разпространение на наркотици. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Специализираната полицейска операция е проведена на 13-и декември в Пловдив от служители на сектор “Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода” при ГД “Национална полиция”, съвместно с ГД “Изпълнение на наказанията”, под ръководството на Окръжна прокуратура Пловдив.
При извършените процесуални действия разследващите посетили  апартамент на улица “Стефан Ботев”, обитаван от 24-годишния С.С., служител на надзорно-охранителния състав на Затвор Пловдив. В дома му униформените служители намерили и иззели суха тревиста маса, реагираща на марихуана, бяло прахообразно вещество от амфетаминов тип, съхранявано в метална кутия от хранителни добавки и електронна везна, по която били открити следи от амфетамин и марихуана.
След извършени допълнителни процесуални действия в къща в село Войводино и лек автомобил “Субаро” униформените служители намерили още количества марихуана. Проверяваното превозно средство било управлявано от И. И. /27 г./. Мъжът, живущ в село Войводино, имал криминална регистрация за грабеж .
За срок до 24 часа са задържани С.С., И.И. и 25-годишният Ю.Д., криминално проявен за кражба и наркотици и собственик на апартамента на ул. „Стефан Ботев“. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.