Кой грабна "Златен глобус"?

Булевард

13-12-2013, 14:56

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Връчиха наградите "Златен глобус" (снимки)

Раздадоха наградите "Златен глобус"

"Американска схема" на режисьора Дейвид Ръсел бе определен за най-добра комедия, а "Дванайсет години в робство" на Стив Маккуин грабна "Златен глобус" за най-добра драматична продукция

Базираният по действителен случай филм на Стив Маккуин "Дванайсет години в робство" (12 Years a Slave) спечели "Златен глобус" за най-добра драматична продукция по време на церемонията по връчването на наградите в Бевърли хилс. Филмът на режисьора Стив Маккуин разказва действителната история на свободен чернокож мъж, отвлечен и продаден в робство в Америка във времето преди Гражданската война.

Филмът "Американска схема" (American Hustle) на режисьора Дейвид Ръсел пък бе определен за най-добра комедия. Лентата разказва историята на измамници от 70-те години на XX в., станали информатори на ФБР, които да му помогнат да хване политици, замесени в корупционна схема. 

Най-добър драматичен актьор стан Матю Макконъхи от "Клубът на купувачите от Далас" (Dallas Buyers Club). Най-добър комедиен актьор е Леонардо ди Каприо във "Вълкът от Уолстрийт", a Алфонсо Куарон получи "Златен глобус" за най-добър режисьор за филма "Гравитация",

Най-добра драматична актриса е Кейт Бланшет в "Син жасмин", a най-добра комедийна актриса е Ейми Адамс в "Американска схема". За второстепенни роли бяха отличени: Джаред Лето за играта му в "Клубът на купувачите от Далас" и Дженифър Лоурънс за "Американска схема".

Нетипичната история на Her от Спайк Джоунз, разказващ за писател (Хоакин Финикс), който се влюбва в софтуера си с женски глас (Скарлет Йохансон), спечели за най-добър сценарий. В категорията за саундтрак победи Александър Ебът за "Всичко е загубено" в конкуренция с композитори като Джон Уилямс и Ханс Зимър, а за най-добра песен във филм - отбелязалата завръщането на U2 Ordinary Love, част от филмовата музика към биографичния Mandela: Long Walk To Freedom.

Италианският "La Grande Bellezza" ("Голямата красота") стана най-добър чуждоезичен филм, а Глобусът за най-добра анимация отиде при създателите на "Замръзналото кралство" (Frozen)

От телевизионните награди заслужава да се отбележи сериалът "В обувките на Сатаната" (Breaking Bad), откъдето дойде и най-добрият драматичен актьор Браян Кранстън. "Бруклин 9-9" беше награден за най-добър комедиен сериал, а за ролята си във филма Адам Самбърг получи отличие за най-добър актьор в комедиен сериал.

Номинации за Оскарите ще бъдат обявени в четвъртък, а наградите на Академията ще бъдат раздадени на 2-ри март.