Кирил Домусчиев: Няма да е добре да срещнем веднага Юве, Порто или Аякс

Спорт

13-12-2013, 19:45

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Печалбата ни до момента е малко под 6 милиона евро"

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев коментира успехите в Европа и България, пише Sportonline.bg. Разградчани победиха вчера Динамо Загреб с 2:1 и очакват съперника си за 1/16-финалите. Жребият ще се тегли в понеделник (16 декември).

"Чакам от вас журналистите да поставите следващите цели. Наистина се поизчерпахме. Общо взето, което се пишеше по медиите, че това не бил постигнато, че онова...И осем победи взехме, и четири гостувания, и досега не беше побеждаван у дома хърватски отбор и холандски и не беше побеждаван и Партизан. Каквото медиите написаха, всичко постигнахме. От тук нататък чакаме новите цели от вас", заяви Домусчиев пред "Дарик Радио".

На въпрос, може ли да се мечтае за полуфинал, бизнесменът отговори:
 "Ако това са целите, ще трябва да се борим за тази цел, да се подготвяме за нея."

"Отборът има нужда от едно-две качествени попълнения на определени постове, които сега няма да коментирам. Проблемът е, че през зимата е трудно да бъдат осъществени такива трансфери. Играчите, които наблюдаваме, играят в отбори с цели и е трудно да се разделят. Ще струва неимоверно скъпо. Дано да успеем", коментира още Домусчиев.

На въпрос за предпочитанията за жребия в понеделник собственикът каза: "Не е добре от самото начало да се срещаме с Ювентус, Порто или с Аякс. В крайна сметка такъв е животът, каквото ти е писано. По-добре да напълним стадиона на полуфинал с Ювентус (смее се)."

За Стойчо Стоев - Домусчиев сподели: "Този човек не е имал шанс да постига сериозни усепхи. И най-добрият хлебар да е няма да замеси хубав хляб без хубаво брашно и мая. Един треньор може да го оценяваме, когато му дадеш шансове да работи и да му дадеш добри футболисти. За съжаление той не е имал такава възможност. След като преценихме, че той може, дойдоха и резултатите. Ако Стойчо Стоев беше работил в добър клуб с претенции преди 5-6 години, сега може би нямаше да е в България."

"Не може един треньор да бъде сменян, когато е загубил от един или два отбора. Онзи ден и Байерн Мюнхен загуби, това е футболът. Ако Лудогорец всичко побеждаваше, за какво да ми се обаждате, когато знаете, че ще побеждаваме наред. Нормално е да има и загуби." 

"Целта пред Лудогорец винаги е била шампионска титла. Ако някога някой е казал, че нямаме такава цел, е абсурдно. Нашият отбор винаги играе нападателен футбол за победа и преследваме титлата до последно. Друг е въпросът, дали ще успеем да го постигнем."

"Печалбата ни до момента е малко под 6 милиона, около 5,6-5,7 милиона евро. Това започва да се превръща и в добър бизнес за клуба. Дали ще продаваме футболисти на всяка цена?! Цената им се вдигна страшно много. Преди няколко дни обясних на един мениджър: "Ако миналата година бях продал двама или трима, щях да взема 1 милион, но сега нямаше да имам този отбор, който спечели 6 милиона. всичко е въпрос на сметки и планиране."