150 семейства от Бургас остават гладни за Коледа, пишат до Орешарски

Съкратените от Бургаски корабостроителници се обръщат със зов за помощ към премиера

Уволнените 150 души от Бургаски корабостроителници изпратиха писмо до министър-председателя Пламен Орешарски, в което го запознават с последните събития станали в предприятието. Работниците зоват за подкрепа и съдействие. В позицията си до премиера те   са категорични, че ако не получат заплатите си ще прибягнат до масово гражданско неподчинение.

БургасУтре публикува целия текст на позицията без редакторска намеса:

Обръщаме се към Вас с настоятелно искане, ръководеното от Вас българско правителство да защити нашите трудови права и човешко достойнство.

Само за няколко дни от 5 до 9 декември, тази година, новият Изпълнителен директор г-н Деян Маринов Дянков, в грубо нарушение на Кодекса на труда освободи всички работници и служители от завода, без да ни изплати старите заплати от 2010 г. и заплатите за септември, октомври и ноември от тази година и в присъствие на въоръжена охрана.

Като народен представител сте идвали в нашия завод и ние очакваме Вие да приложите цялата строгост на закона.

Извършеното от новите собственици ние оценяваме като грубо предизвикателство към законността в нашата страна. За съжаление подобни действия не са изключения.

Нашите семейства ще посрещнат Коледните и Новогодишните празници без радост и средства за оцеляване.

Още веднъж призоваваме, чрез Вас Българското Правителство да вземе бързи мерки за решаване на съдбата на 150 бургаски семейства.

В противен случай ще бъдем принудени да предприемем мерки за гражданско неподчинение.