Антиракова диета: Вики Стюарт - жената, която писмено отказа да приема онколекарството "Тамоксифен"

Във Великобритания препаратът "Тамоксифен" е най-широко използваният медикамент за лечение на рак на гърдата

Вики Стюарт живее в Плимут, Югозападна Англия, на 44 години е, собственик е на малка галерия. Оперирана е от рак на гърдата. Отстранени са млечните й жлези и лимфните възли.
Тя се превърна в истинска сензация, след като писмено отказа да приема лекарството "Тамоксифен", предотвратяващо метастази при жени с рак на гърдата, и започна собствена антиракова диета, превърнала се в основна тема на дискусии сред английските онколози.
"Не отричам традиционната медицина. Подложих се на операция, на химиотерапия и на лъчетерапия, но този силен медикамент с безбройните му странични ефекти, наистина ме уплаши", коментира Вики.
Във Великобритания препаратът "Тамоксифен" е най-широко използваният медикамент за лечение на рак на гърдата. При по-голямата част от пациентите, приемащи медикамента, не се наблюдава повторно образуване на тумори. Лекарството е сравнително достъпно като цена и се пие в продължение на пет години с цел предотвратяване на развитието на нови тумори в незасегнатата гърда.
Вики започва собствено проучване на храните с положително въздействие върху увредения й от болестта организъм, и си съставя сама хранителното меню.
Вики изключва от менюто си месните и млечни продукти, храни се предимно с пресни зеленчуци и плодове, като основен акцент на хранителния й режим са три подправки - куркума, чесън и джинджифил.
Днес, след 4 години, Вики е спечелила окончателно битката с коварното заболяване, а хранителният й режим и специалната й програма за физическа активност, вече се препоръчват и в няколко онкологични центрове в Англия.
Очаква се скоро подробният дневник на експеримента да бъде публикуван от лекуващия лекар на Вики Стюарт - д-р Стив Кели от болница "Дерифорд".

Източник: ФрамарБГ