Гугъл търси начин как да ни отърве от паролите

Помненето на числа и букви е отживелица, един часовник е достатъчен

Запомнянето на паролите най-вероятно ще се превърне в отживелица, тъй като Гугъл има планове вместо с парола, да имаме достъп до различни уебсайтове и устройства чрез свръхмодерни иновативни начини.

В бъдещето няма да бъде нужно да запомняме дълги поредици от числа и букви, за да имаме достъп до различни устройства, сайтове и мобилни приложения. Минаването "на линия" ще бъде много по-лесно и безпроблемно, защото технологията ще бъде създадена на базата на малки устройства, например часовници.

Като част от групата "наети хакери" Париса Табриз управлява екипа за информационна сигурност в Гугъл, който отговаря за подобрението на сигурността на продуктите на компанията. Работата й включва разработване на технология, която улеснява употребата на любимите ни устройства и сайтове, без да компрометира сигурността.

Известна като принцесата на сигурността в Гугъл, Париса вижда бъдещето без пароли - часовници или части от тялото ни ще бъдат ключ към всичко, което сега има парола. Звучи свръхмодерно, но далеч не е невъзможно.