Бездомник се научи да програмира, създаде приложение

Човешката фантазия върши чудеса!

След като получи уроци по програмиране от милостив съгражданин, бездомен мъж в Ню Йорк стартира Trees for Cars, ново приложение за използване на свободните места в частните автомобили с фокус върху опазването на околната среда, пише CNET, цитирани от Фокус.

През август това лято програмистът Патрик Макконлог предложил на Лео Гранд да избере между 100 долара или уроци по програмиране. Гранд е бездомен от 2011 година. Той загубва работата си като застраховател и е изгонен от дома си, когато наблизо е построена висока жилищна сграда. Лео Гранд не мисли дълго и избира софтуерните уроци.
След като снабдил Гранд с обновен Chromebook и три книги за програмиране Макконлог се срещал с него всяка делнична сутрин за едночасова лекция. Сега Гранд пуска на пазара първото си приложение – Trees for Cars за iOS и Android.
Идеята зад мобилното приложение е да намали броя на колите по пътищата, като целта е да се намалят и въглеродните емисии. Потребителите се регистрират и уточняват кога имат нужда от превоз или кога могат да осигурят такъв. Приложението свързва всички, чиито разписания пасват, а след това проследява колко вредни емисии са спестени от пътниците. Гранд е написал сам всеки ред от мобилната програма, която продава за 99 цента.