Пътна маркировка виновна за смъртта на Пол Уокър

Пол Уокър намерил смъртта си, след като неговото Porsche Carrera е настъпило върху рефлективните пластмасови маркери на пътя, твърдят експерти след проведената първа възстановака на инцидента от 30 ноември

Семейството на Уокър, което подозирало, че причина за инцидента е маркировката, се консултирало със специалисти, посетили мястото на катастрофата и те фактически затвърдили убеждението им, че актьорът е станал жертва на пътната маркировка.

Това са т.н.  Botts' Dots, които в САЩ заместват пунктираната линия на пътя, съобщава Lifestyle.

Колата на Уокър в момента на катастрофата е летяла със скорост от 144.8 км/ч., настъпвайки върху рефлективната линия. Според експертите това е равносилно на шофиране върху лед и шофьорът е в състояние да загуби контрол над автомобила, както и се е случило. Тази версия се потвърждава и от факта, че "Поршето" на Уокър е било оборудване със специални състезателни гуми почти без грайфери.
Все още разследването не е направило окончателно заключение във връзка с причините за катастрофата, но изглежда "рефлективната маркировка" ще се окаже най-големият виновник за трагедията.