Бойко Борисов: И 20 депутати да напуснат, ще има ГЕРБ, ще е по-силен, и пак ще победим на избори

Протестиращите на Бареков са единствените работни места, създадени от Орешарски, категоричен е той

Не ДПС, не БСП, нито Атака - ГЕРБ е първа политическа сила
ГЕРБ спечели изборите - това е волята на хората. Победихме в големите градове - София, Пловдив, Бургас, Варна, Благоевград, Русе, Велико Търново. Tова заяви Бойко Борисов в ”Здравей, България” на Нова телевизия.

Познавам протестиращите на Бареков
Те работят това – да стоят пред дома ми – на практика това са единствените работни места, които Орешарски създаде. Виждал съм как им раздават пари и плакати, допълни лидерът на ГЕРБ.

Ахмед Доган управлява България
Борисов е категоричен, че на фона на 97 депутати отцепването на двама не го тревожи, тъй като в рамките на този парламент това няма никакво значение.
По неговите думи вече 7 месеца ДПС и Ахмед Доган управляват България, като полагат неимоверни усилия да извадят депутати от ГЕРБ. “Ние сме направили своите изводи по издигането и утвърждаването на кадри. Ще гледам вече по-прецизно”, подчерта Бойко Борисов. През февруари - национална конференция на ГЕРБ
Бившият министър-председател съобщи, че ще бъдат извършени промени в ръководството на партията. Стана ясно, че в изпълнителната комисия ще влязат 4-5 нови членове. Борисов заяви, че има доверие на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и няма да се раздели с него. Партията е в добра кондиция и няма никакво разцепление, допълни още той.
Как ще му ходя на комисията на Волен? На Варадеро ли или в ресторанта в Брюксел, или в Созопол
Така лидерът на ГЕРБ отговори на въпроса защо не се е явил на изслушване пред парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, председателствана от Волен Сидеров. По време на заседанието Борисов беше приет в болница за операция на коляното, както информира Bulgariautre.bg.
Той предложи на водещите като доказателство диск със запис от интервенцията. Ако имате здрави нерви час и нещо да гледате минискуси и хрущяли, ще ви го дам, аргументира се Бойко Борисов.
Кой има интерес от фалита на НЕК
Лидерът на ГЕРБ  изтъкна, че важна тема са не двамата напуснали депутати, а двамата, напуснали ДКЕВР, защото ги карат да задържат цената за тока, или да фалират НЕК.
Който напусне ГЕРБ от утре нататък –  става въпрос за корупция

Днес ще предложа на депутатите – който иска да напуска, веднага да си подаде молбата. Който напусне днес – желая му успех, това е негово право. Който напусне от утре нататък – ще считам, че става въпрос за корупция, убеден е Борисов.

Кой ще иска да управлява след тези мишоци, които изтеглиха 4.3 милиарда заем
Едно е ясно – ГЕРБ ще спечели следващите парламентарни избори, но въпросът е дали ще иска да е на власт. Това не е абдикация, а въпрос – кой ще иска да управлява след тези мишоци, които изтеглиха 4.3 милиарда заем – защото от първия ден ще трябва да връща техните заеми, заключи Бойко Борисов.