Алкогол

Най-доброто от печата

12-12-2013, 06:46

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Футболните пиянски изцепки, които ще ви втрещят

Когато стане въпрос за представяне в нощните клубове, българските псевдофутболни звезди са ненадминати. В сравнение обаче със следните герои са си направо невинни ангелчета. Ето какво става, когато играчите злоупотребят с чашката.

Кражба на овца

Джон Хартсън е онова уелско ренде, пред което всички фенове на "Селтик" се кланят. Бившият голаджия е известен с това, че здраво го бие сачмата, а като пийне, историите следват една след друга. Безспорно сред най-интересните обаче е кражбата на овца, заради която е викнат в полицията за писмени обяснения. "Бяхме пийнали. Минавахме край Рединг, когато видяхме стадо овце.

Спряхме, отворих вратата на колата, а една от тях дойде и се качи при нас, все едно беше куче. Не съм я откраднал, тя сама изяви желание да дойде с нас", обяснява уверено Хартсън на полицаите. За шофирането в нетрезво състояние няма как да бъде хванат натясно, но заради самопризнанията е принуден да върне животинчето на собственика му.

Парти с пистолети

Фаустино "Тино" Асприля бе истинска машина за голове, но и доста луд извън терена. Колумбиецът се прочу при престоя си в "Нюкасъл", когато през 1996 г. шокира съседите си с мощни купони. Любимият номер на пияния Тино бил да стреля с пистолет по стените на дома си, а чашата на търпението преляла, когато забил няколко куршума в пътен знак на улицата. По-късно хазяинът на Асприля се оплаква пред медиите, че по стените в къщата имало множество дупки от стрелба с пистолет. "Аз съм колумбиец" - това е простото обяснение на футболиста.

Сакатлък с шишета

Английската легенда Алън Шиърър признава, че още настръхва, като се сети за следния пиянски инцидент. Съотборникът му Нийл Ръдък идва на гости в хотелската стая на Шиърър и за минути изпива почти целия минибар. Алън тръгва да го гони, но пияният Нийл изпуска в бързината няколко шишета на пода, които се чупят. Шиърър си нарязва зверски краката, а в болницата с 2-часова операция едва успяват да спасят от ампутация малкия пръст на левия му крак.

Просто Бест

Джордж Бест безспорно беше най-добрият пияница сред футболистите и най-добрият футболист сред пияниците. Освен с безсмъртната си реплика "Изхарчих 90% от парите си за жени, пиене и бързи коли. Останалите ги пропилях" той е известен и с няколко зверски изцепки "на градус". Преминал във "Фулъм" през 1976 година, той превръща нощния клуб "Трамп" във втория си дом. След поредния запой Бест взима колата на дъщерята на клубния президент и я размазва в уличен стълб пред магазин "Хародс" в 4 сутринта. Пред полицаите обяснението е "Просто исках да си напазарувам". Друга култова случка е, когато бил поканен за съдия в конкурса „Мис Свят” и, естествено, вечерта той купонясвал като за последно. На сутринта млад келнер влиза в стаята му и вижда полуголия и все още почерпен футболист, стъпващ върху навсякъде разхвърляни чипове от казино. В леглото му пък кротко спяла една от кандидатките за титлата най-красива жена на планетата. Виждайки целия безпорядък, младият келнер попитал притеснено: „Господин Бест, какво се обърка?”. Джордж се огледал, спрял разфокусирания си поглед върху келнера и искрено отвърнал: „Наистина не знам какво имаш предвид?”.

Газа, Мърсън и сънотворните

За пиянските подвизи на Пол Гаскойн и Пол Мърсън може да се направи пълнометражен филм. Тук ще припомним само една тяхна извратена игра от взаимния им престой в "Мидълзбро" през 1998 година. Двамата алкохолици обичали да разнообразяват лагерите си със следната надпревара: във всяка чаша вино разтварят по една сънотворна таблетка и изпиват всичко на екс. Облога и голяма сума пари губи този, който първи заспи.

Гангстери и гейове

Същият господин Мърсън влиза в класацията на пиянските изцепки с паметен алкохолен рейд по време на турне в САЩ през 1993 г. Дивият нощен живот започва с провокации и скандал на най-гангстерското място във Вашингтон, където предизвиква сбиване.

"Исках да видя дали наистина тези т.нар. лоши момчета имат топки", обяснява Мърсън. В Детройт пък е изхвърлен от нощен гей клуб, където влязъл пиян, за да се гаври с посетителите. Версията му също е култова: "Не знаех, че това е гей клуб, просто всички посетители бяха грозни и с отвратителни мустачки и аз им го казах".

Яйцата на Маккуин

Всеки луд с номера си. Тази поговорка с пълна сила се отнася за бившия играч на "Манчестър Юн" Гордън Маккуин, който обичал да събира погледите при всяка почерпка. След поредното питие Маккуин демонстрирал коронния си номер - ядене на сурови яйца заедно с черупките. Рекордът му е да погълне четири наведнъж.

2 ареста за 24 часа

Следващият "герой" определено има с какво да се похвали. Любителят на чашката и бивш десен бек на "Нотингам" Гари Чарлз има в досието си 2 ареста за по-малко от 24 часа. Първо е прибран, защото храчи и пикае върху витрината на козметичен салон. На същия ден през май 2003 се врязва в ограда, докато шофира. Полицията го намира разположен на задната седалка (!), покрит с пари и в собствените си екскременти.