Слаби превалявания от сняг и повишаване на температурите ни очакват утре

През нощта от североизток облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява и на места в Източна България ще започне да превалява слаб сняг

В Западна България облачността ще е разкъсана, над много райони до ясно време.

Минималните температури ще са между -6° и -1°, в крайните югозападни райони до малко над нулата. В София ще бъде около -3°.

През деня в Източна България ще се задържи облачно с превалявания от сняг, които до края на деня ще отслабнат. В Западна България облачността ще е разкъсана, над много райони до предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от северозапад, в Източна България - до умерен от север. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 8°. В София около 4°.

По Черноморието ще бъде облачно със слаби превалявания от сняг, по-съществени в южните райони. Вятърът вече ще е слаб до умерен от север.

Към края на деня валежите ще отслабнат, а облачността ще се разкъсва. Максималните температури ще са около 1-2°.

Вълнението на морето ще е от 2 бала по северното до 3 бала по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 8-9°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи "Фокус".

В Родопите, Странджа, Централна и Източна Стара планина облачността ще е значителна, ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър. В масивите в Западна България облачността ще е променлива, без валежи, вятърът ще е до умерен от запад-северозапад.

Максималната температура на 1200 м - около 0°, на 2000 м - минус 4°.

В петък над западните райони ще преобладава слънчево време. Над Източна България ще се задържи предимно облачно, ще прехвърча слаб сняг.

Минималните температури ще са малко по-високи, а дневните ще останат почти без промяна. В събота облачността над Източна България ще намалее и над цялата страна ще бъде предимно слънчево.

Дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса. В неделя ще преобладава слънчево време, ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в часовете след обяд.