Пореден конфуз за министъра на спорта

Смях през сълзи

Министърът на спорта Мариана Георгиева е категорична, че е изпадала няколко пъти в "конфуз" и когато разговаряла с Екатерина Дафовска.
Георгиева отчете работата си в рамките на час и 55 минути. Обясни продължителността на изказването си с факта, че не се щади когато говори откровено – нейна слабост.  
Тя подчерта, че се умалила и разтресла по време на срещата с Асен Марков, бивш директор на дирекцията за елитен спорт.
Министърът на спорта обясни защо конният спорт ще бъде сред 21-те приоритетни за държавно финансиране спортове:
"Акумулирах веднага самостоятелно и го споделих с екипа си, че ген. Владимир Стойчев е емблема, история, памет на олимпизма в България. Аз мога да си позволя да прибавя и традиция, и история, корени, философия. Дошли сме на коне на тази земя" (цитат от «Дневник»).
"Ние се грижим, коректното партньорство с федерациите да бъде в плана на взаимното зачитане и конструктивизма. Моята политика, политиката на екипа на Министерството на младежта и спорта като цяло, това, което е лого и философия на кабинета "Орешарски", е реална политика с прозрачност, принципност, последователност, с европейски стандарти. Излишно е да казвам, че всичко значи законосъобразност", допълва Мариана Георгиева.
По отношение на нейните действия в политиката тя заключи безспорно,  безпрецедентно и достатъчно красноречиво: по маниера на концентричните кръгове ще наслагвам и наставям!
Повече по темата за това какъв е изказът на един лингвист за спорта, можете да си припомните от «Господари на ефира»