Ако ви сърби гърлото, почешете ушите си

10 скрити реакции на организма

1. Може да спрете рефлекса си за гадене, като стиснете силно лявата си ръка в юмрук така, че палецът да е под другите пръсти.
2. Ако едва чувате какво ви говори някой на шумно парти или по телефона, използвайте дясното си ухо. То по-добре възприема бързия говор. Лявото пък е по-подходящо за слушане на музика. Това, разбира се, при десняците.
3. Ако ви сърби гърлото, почешете ушите си!
4. Трудно умножавате по 9? Вдигнете двете си длани напред и свийте пръста, отговарящ на едноцифреното число, което ще умножите по 9. Броят на пръстите отляво на свития пръст е първата цифра от отговора, а този на пръстите отдясно – втората.
5. Мъчите се да видите нещо по-добре? Съберете пръсти, така че да остане малка дупчица. Погледнете през нея. Готово – вълшебни очила!
6. Учени са установили, че позата, която ви дава най-голям шанс да ви обслужат първи в бара, е да стоите право срещу него и да гледате директно към движещия се барман.
7. Вдигнете дясното си стъпало на няколко сантиметра над пода и започнете да го въртите по часовниковата стрелка. После очертайте 6 във въздуха с десния си показалец. Кракът ви веднага ще започне да се движи обратно на часовниковата стрелка и не можете да направите нищо, за да го спрете. Това става, защото лявата страна на мозъка ви, която контролира дясната половина на тялото, отговаря и за ритъма и не може да се справи с две срещуположни движения, които се извършват едновременно.
8. Ако се боите от игли, кашляйте насила, докато ви инжектират. Смята се, че това облекчава болката. Дълбоката, ритмична кашлица е и това, което трябва да правите, ако усетите, че получавате инфаркт. Лекарите уверяват, че това ще увеличи шанса ви да се спасите.
9. Ако усещате „иглички” в изтръпналите си ръце, започнете да клатите глава отляво надясно.
10. Как да засилите метаболизма си с 12 процента, докато ходите? Просто дръжте ръцете си неподвижни до тялото!