11 декември: Бъдете гъвкави

Слънце в Стрелец, Луна в Овен

Астрологичта картина на деня - 11 декември
Сряда ще бъде най-напрегнатия ден от настоящата седмица. Събитията ще протичат бързо и динамично, а нивото на енергиен потенциал ще бъде далеч над средното. Ако успеем да овладеем импулсивното поведение, нетърпението и прибързаността, денят може да бъде много резултатен. Особено ако си поставим конкретна цел и не надценяваме възможностите си.

За  мнозина денят ще започне рано, с изненадващи известия и новини с противоречив характер. Не губете време в недоволство, в случай че те налагат промяна в досегашните ви планове и представи. Бъдете гъвкави - приспособимостта към новите условия може да ви помогне да видите далеч по-добри перспективи за себе си.

Общуването ще протича динамично, но твърде нервно, което създава добра база за конфликти.Егоистичните позиции и нежеланието да се отчитат интересите на другите, могат да създадат проблеми в деловите и личните взаимоотношения. Децата също ще пожелаят да проявят ярка индивидуалност, отстоявайки пламенно различна гледна точка, върху която родителския авторитет, трудно ще окаже натиск. Като цяло, за да избегнем усложнения през този ден, е необходимо да вложим старание в контрола върху реакциите си. Включително и по време на шофиране!

Работа и бизнес
Твърде импулсивното настроение и нежеланието за приспособяване към обстоятелствата, разбира се ще пречат на ефективната работа. Финансови и данъчни проблеми пък, могат да ни тласнат към решителни постъпки, но ако те не са добре обмислени, могат да генерират още повече загуби. От друга страна денят е подходящ за ударен старт на краткосрочни проекти и дейности, стига да са добре обмислени и да могат да бъдат осъществени наистина в кратки срокове със собствени сили и средства.

Здраве, хранене и красота
Денят е подчертано травмо-опасен. Бъдете внимателни по време на шофиране, при работа с остри, режещи инструменти, лесно запалими вещества и всякаква техника, която може да причини битови и трудови злополуки. Агресията ще е в излишък, а контролът върху реакциите труден, затова по -добре избягвайте хора и ситуации които обичайно пораждат у вас гняв и отрицание.

Процедурите и козметичните средства, които използвате през този ден трябва да са неагресивни и съвсем прости. Използването на подмладяващи и подхранващи средства ще има незабележим и краткосрочен ефект, но пък премахването на мъртвите клетки от кожата ще бъде много ефективно и ще я накара да засияе.