Супербурята над Европа връхлита България днес

Общество

08-12-2013, 16:19

Снимка:

Sat24

Автор:

Радослав Атанасов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Европа ще бъде отнесена от буря?

Северна Европа се готви за мощна буря

Ураганни ветрове удрят България днес, а утре ще се засилят. За щастие няма да са така опустошителни, както в Западна Европа, но всички трябва да са изключително внимателни, предупреждават от ТV-МЕТ. Всъщност това е "опашката" на историческата буря, която разтресе Западна Европа и се смята за най-силната от 60 години насам.

Теченията над Стария континент постепенно ще се пренесат и у нас. С 80-120 км/час ще духа вятърът днес и утре. Особено критично ще е положението в Дунавската равнина и по Черноморието, казаха още метеоролозите. Температурите няма да са ниски за сезона: минимални между минус 5 и нула и максимални между 1 и 5 градуса в цялата страна. В столицата ще е от минус два до плюс два градуса.

Въпреки това заради силния вятър времето ще се усеща много по-студено. До довечера мразът ще скове цялата страна. Леки превалявания от сняг може да има само в планинските райони, в равнините валежите ще са малко и няма да натрупат.

Тази сутрин бяха затворени пристанищата в Бургас и Варна заради силния вятър. Засега няма нарушения във въздушния трафик.