Лиляна Павлова: Министерствата са си раздали бонуси

Почти не познавам Георги Марков

Не смятам, че има „шамар” към групата на ГЕРБ с напускането на Георги Марков, по-скоро се показа какъв човек е, а и на управляващите им дойде удобно. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред камерите на БНТ.

Павлова заяви, че почти не познава Георги Марков, но това което й е направило впечатление, е, че той нито веднъж, откакто е в парламента, на нито едно заседание не е изразил позиция, съгласие или несъгласие с определено решение.

В пленарна зала тя отново не го била виждала да се изкаже или да има позиция.

"Аз се надявам, че няма още хора, които да напуснат ПГ на ГЕРБ и по-скоро мисля, че няма да има. Ние сме един добър екип и това, че от 97 един си е тръгнал, защото чух „разцепва се”, „разпада се”, не мисля, че е така. Така че този човек, ако има недостойно поведение, по-добре да не е в нашата редица”, заключи Павлова.

Относно бонусите в държавната администрация Павлова обясни, че всички министерства са си раздали пари.

Това по закон е тяхно право и в това няма нищо лошо, заяви още тя. Въпросът е дали са си раздали тези бонуси за добре свършена работа или за да получат подкрепата на служителите си да не протектират, констатира Павлова.

В този смисъл тя каза, че би била изненадана ако в Министерството за инвестиционно проектиране са си раздали бонуси защото, по думите й, "там се чудеха 6 месеца какво ще работи".

Относно "Южен поток" той е важен стратегически проект, но отново правителството за пореден път не спази процедурата, смята Павлова. Имало е предупреждения и през август и напомняне през октомври. Според нея правителството е трябвало да поиска разрешение от Брюксел.

В отговор на въпроса защо протестите не успяха, Лиляна Павлова каза, че хората вече са уморени, а и "репресивните мерки" срещу протестиращите са си казали думата.