Двама имигранти са с гипсирани ръце и един със спукана глава, след бунт в дома за временно настаняване в Любимец

Крими

07-12-2013, 12:34

Снимка:

Impact Press Group

Автор:

Радослав Атанасов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бежанци се изтрепаха за нови къщи от българи

Чакат нова вълна от бежанци

Двама имигранти са с гипсирани ръце и един със спукана глава, след бунт в дома за временно настаняване в Любимец. Пострадалите са алжирски граждани, предаде bTV. От МВР отрекоха да е имало полицейско насилие, но по случая е разпоредена проверка.

Напрежението е възникнало в мъжкото крило на сградата, в която при затворен режим живеят имигрантите. Група алжирци настанени на втория етаж са започнали да буйстват. Първо изтръгват кабелите на телевизорите, чупят предпазните решетки на радиаторите за отопление, след което започват да блъскат желязната врата на стаята, в която са затворени с леглата и я изкъртват. След като излизат в коридора чужденците си правят барикада от леглата. С цел ограничаване на бунта на място веднага са повикани всички служители от Гранична полиция, които работят в центъра.

След безуспешен опит за преговори чужденците стават още по-агресивни. За да бъде овладян бунтът, униформените атакуват барикадата им. Стига се до физически сблъсък, при който полицаите използват и палки. Бунтът е потушен, а трима алжирци са откарани в Хасковската болница, където са прегледани от лекари и са преминали през рентген. От управата на болницата заявиха, че единият от чужденците е бил с изкълчен среден пръст на ръката, другият с фрактура на китката, а третият с рана на главата.

На пострадалите е оказана здравна помощ, след което са върнати обратно в дома в Любимец. Служители на „Гранична полиция” не са преглеждани в Хасковската болница в нощта на инцидента. Случаят е опреди седмица, но едва днес от МВР официално потвърдиха за него.