Картите за пътуване с 3 вида защита от БНБ

Мисия Пловдив

06-12-2013, 10:55

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В Пловдив започва продажбата за 2014 година

От понеделник, 9 декември, започва издаването на преференциалните карти за пътуване за новата 2014 година. С тях ученици и пенсионери ще пътуват безплатно в автобусите. Цената на месечния документ е 16 лева и той важи за всички линии  на масовия градски транспорт в Пловдив.

Ще се продават карти за различен период. Има едномесечни, тримесечни, шестмесечни, деветмесечни и годишни документи за безплатно пътуване. 

„Новите карти са изработени от печатницата на БНБ и пристигат днес”, съобщи управителят на „Автотранс Чолаков” Димитър Чолаков.

От фирмата, която издава картите споделят, че те са с три вида защита срещу фалшифициране. Изработени са от специална хартия, имат защитна лента и воден знак от БНБ.

В пункта на „Мария Луиза” работят 4 бюра за ученици и 2 за пенсионери, а в този на „Байкал” има 3 бюра за студенти. И в двата пункта се издават карти за деца под 7 години за безплатно пътуване в автобусите, защото и те трябва да имат превозен документ, но в тях родителите са с предимство.

Пунктовете за карти работят от 8 сутринта до 17 часа следобед. Гишетата на бул. „Мария Луиза”, „Байкал”, в район „Южен” зад автогара „Родопи”, до стадион „Пловдив” и в „Тракия” продължават да работят без прекъсване.