Перфектен грим само за пет минути!

Животът

06-12-2013, 08:43

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

5 стъпки за прекрасен външен вид

Сутрешното гримиране изобщо не трябва да отнема много време, но всички знаем как често закъсняваме за където сме тръгнали точно поради тази причина. Но този проблем си има своето решение: само с няколко основни продукта, можеш да постигнеш перфектния вид за по-малко от пет минути.

1. Коректор

Трябва да скриеш тъмните кръгове под очите и пъпката, която току-що се появи?

Отнема точно 30 секунди да нанесеш коректора. Можеш да го използваш преди или след фон-дьо-тена – експертите още спорят по темата. Експериментирай и виж кое ти върши работа. Използвай много малко коректор (не искаш да се спече по лицето ти, нали?) и го нанеси чрез леко потупване, вместо да го втриваш. Можеш да използваш гъба, четка или върховете на пръстите. Избери цвят, който е максимално близък до тена ти.

2. Универсален крем

Универсалният крем е многофункционален продукт, който трябва да е в чантата на всяка жена.

Той избистря, хидратира, подхранва и изравнява тена на кожата. Не е тежък. С повечето такива кремове можеш да пропуснеш фон-дьо-тена, коректора, плажното мляко, серума против стареене и овлажнителя. Можеш да скриеш пъпките, свиеш порите, прикриеш линиите и малките бръчки, да изравниш тена и да освежиш кожата. Универсалният крем може да се ползва самостоятелно или с грим.

3. Бронзант или руж

Придай си малко блясък с бронзант или руж.

Това е особено важно, ако естественият ти тен е по-блед. Използвай умерено – не ти трябва много цвят. Когато ползваш бронзант, гледай да е само малко по-тъмен от естествения ти тен.

4. Очна линия или сенки

Избери едното – не ти трябват и двете, особено като бързаш.

Ако искаш да си придадеш естествен вид, мацни сенки в неутрални тонове на клепатиче. Ако искаш очите ти да се открояват, сложи си очна линия. Очертай само горните мигли и сложи само един пласт спирала. Цялата процедура не би трябвало да ти отнеме повече от минута-две.

5. Блясък за устни

Довърши гримирането с малко блясък за устни.

Отнема няколко секунди и можеш да го направиш, докато отиваш към входната врата. Ако предпочиташ червило, сложи си и молив. Преди да сложиш червилото, очертай устните си с молива. Това ще създаде хубава основна за червилото и то ще трае по-дълго.