Времето в петък: Слънце, студ и малко облаци

Мисия Пловдив

05-12-2013, 18:59

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Празничният 6 декември ще започне с температури от около минус 6 градуса. Слънцето все пак ще се покаже, макар и премрежвано от облаци, и те ще се покачи до 5 градуса през деня. Очаква се и лек вятър.

През нощта над по-голямата част от страната времето ще бъде ясно, вятърът ще стихне. Минимални температури ще са между минус 5 и 0 градуса. За страната ще преобладава слънчево време. Преди обяд от север ще се появи разкъсана облачност, в Източна България временно ще се усили вятърът от юг-югозапад.

Дневните температури слабо ще се повишат, максималните ще бъдат между 6 и 11 градуса. Късно след обяд и привечер от северозапад в страната ще започне да нахлува студен въздух.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд и привечер облачността ще се увеличи. Ще духа силен, по билата привечер и временно бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 6 градуса, на 2000 метра – около минус 1 градус. Привечер от северозапад ще започне чувствително да застудява.