Пореден ШОК за водачите! Вижте новите хрумвания на ЕК

В истински шок ще изпаднат голяма част от водачите на автомобили у нас, заради хрумването на Европейската комисия да се въведе забрана за шофиране с повече от 30 километра в час в градовете и селата, съобщава ДнесПлюс. В населените места ще трябва да се придвижваме с бързината на охлюви, недоволстват шофьорите, някои от които предложиха за по-удачно да се снабдят с каруци.

Освен драстичното намаление на скоростта, от полицията смятат да увеличат неколкократно броя на камерите, дебнещи за скоростта по пътищата. Към момента в столицата те са 24, а в скоро време трябва да станат цели 174.

С радар и камера за следене на скоростта ще бъде оборудван и всеки патрулен автомобил, като проверките ще стават все по-чести.

От началото на сезона до днес от КАТ вече са „подарили“ тлъсти глоби на повече от 2000 водачи на автомобили, чиито коли не са били подготвени за зимните условия и не са разполагали със зимни гуми. А това е от съществено значение за безопасността на шофирането, тъй като студеното време намалява сцеплението на гумите наполовина.

Развалени чистачки и светлини в неизправност също подлежат на строги проверки и съответно санкции от полицаите по пътищата.

Шофьорите обаче силно недоволстват, най-вече заради идеята за въвеждане на средната 30-километрова скорост, убедени, че през забързания 21 век това няма как да бъде реалност.