Ути готви рибен курбан за Никулден в Стара Загора

Стара Загора Лайф

05-12-2013, 12:51

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Отбрани сомове, толстолоби и шарани ще готви известният кулинар и тв водещ Ути Бъчваров на площада пред Община Стара Загора на празничния 6 декември. На връх Никулден той ще запретне ръкави и ще сготви близо 2 500 порции вкусен рибен курбан.

Кулинарната фиеста ще започне в 15.00 ч., като още от обяд Ути и неговият екип, подпомагани от фолклорна група от с. Калояновец, ще запретнат ръкави, за да подготвят всички необходими продукти. Тази година майсторът на черпака ще готви в най-големия казан у нас. Той е с исполински размери - 2 метра в диаметър и вместимост 700 литра!

В 17.45 ч. курбанът, хлябът и виното ще бъдат осветени от свещеници от старозагорския храм „Св. Николай”, след което храната ще бъде раздадена. Старозагорци и гостите на града ще бъдат приветствени от кмета Живко Тодоров.

Организатор на проявата за втора поредна година е Община Стара Загора. Рибата е осигурена безвъзмездно от Георги Балев, зеленчуците, хранителните продукти и хлябът се предоставят от верига супермаркети „Си Би Ес”. 

300 л червено вино ще бъде раздадено за здраве с любезното съдействие на „Си Банк” и „Домейн Бойар”.

Кулинарният празник ще бъде заснет от екипа на предаването „Бързо, лесно, вкусно” и излъчен по БНТ.