НАП посрещна с цветя 200-хилядния си клиент

Парите

05-12-2013, 12:44

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

И през тази година се постарахме да направим плащането на данъци по-лесно и удобно за варненци, заяви директорът на „Обслужване” Тодор Манев

200 хилядния клиент посрещна днес директорът на дирекция „Обслужване” при ТД на НАП Варна Тодор Манев. Цветята бяха за Венета Виделова, която има фирма за счетоводни услуги и посети териториалната дирекция, за да и бъде издадено удостоверение за липса на задължения. 

„Приятно изненадана съм от вниманието, с което бях посрещната, и от професионалното обслужване на служителката в офиса на НАП. Благодаря за цветята! Пожелавам на всички служители от местната структура на Агенцията здраве, успешна 2014 година и повече приходи в бюджета“, сподели госпожа Виделова.
Най-често варненци посещават офиса на Агенцията, за да подадат данъчни и осигурителни декларации, декларации за регистрация и промени в регистрацията и да проверят здравния си статус.
От началото на годината в НАП Варна са приети и обработени 85 546 осигурителни декларации. 47 584 физически лица са декларирали доходите си пред НАП Варна, а броят на юридическите лица, които са декларирали финансовите си резултати пред приходната агенция за 2012 година, са 49 513.
66 799 е общият брой на издадените удостоверения от териториалната дирекция.
„ И през тази година се постарахме да направим плащането на данъци по-лесно и удобно за варненци, да осигурим тяхното бързо и качествено обслужване, като средното време за обслужване на един клиент в офиса е 7 минути. През настъпващата 2014 г. усилията ни ще бъдат насочени към своевременното информиране на варненци за настъпили промени в данъчно-осигурителното законодателство, осъществяване на ефективна обратна връзка с тях и подпомагане доброволното спазване на техните задължения, заяви директорът на „Обслужване” Тодор Манев