Управляващите нямат намерение да работят за съживяването на Видинския регион?

Многобройните обещания на БСП за приоритетно развитие на най-бедния  Европейски регион - Видинския, се оказаха поредните популистки и лъжливи приказки.  Стана ясно, че управляващите нямат никакво намерение да работят реално за възхода на Видинска област. Това казва народният представител от ГЕРБ – Видин Владимир Тошев.

По думите му министър Клисарова е съобщила, че е прекратен проектът за разкриване на филиал на Русенския университет във Видин, като посочената  причина в „липса на финансов ресурс”. Според Тошев това звучи невероятно, защото става въпрос за 1 300 000 лв. Той е категоричен, че управляващите не обръщат внимание на обществената значимост на проекта. Разкриването на висше учебно заведение ще реши не само демографски, но и социално-битови и икономически проблеми  на региона. Владимир Тошев подчертава, че кабинетът спира един проект, който би бил най-голямата придобивка и най- важният  фактор за възстановяване на област Видин, и то след като при управлението на ГЕРБ са направени пълни разчети - материално-техническото осигуряване, учебни програми, характеристики на изучаваните специалности, преподаватели и т. н.

По този начин отдавнашната мечта на видинчани за висше учебно заведение потъна в обещания, планове и стратегии, с които БСП съживява и развива Северозападния регион в лозунги и предизборни платформи, посочва още Тошев.

В репликата си към министъра на образованието по време на петъчния парламентарен контрол Тошев е категоричен: „Надявам се, че съвсем скоро ГЕРБ отново ще бъде на власт и ще разкрием висше учебно заведение във Видин. Това е  политика за спасяване на един загиващ край, и ако ви спира липсата на 1 307 196 лв., то тогава жалко за Видин и България.”