След дълго мълчание Импулс се завръщат със стил на българска сцена

БГ Музика

05-12-2013, 07:02

Автор:

Мира Боева

Всичко от Автора

Едва ли има рок ценител, който да не е слушал един от символите на прогресив рока в България – група Импулс

Феновете не спират да преоткриват техните уникални хитове като "Ако ти си отидеш за миг", "Среднощна музика", "Сякаш сън е било".  Сега, обаче те ще имат възможност да ги чуят и на живо, защото след дългото мълчание легендарните музиканти се възраждат, за да покажат какво означава качество в музиката. Разбира се, завръщането е със стил. Основателите на групата Васил Стоев - Ампега и Пейо Пеев, които са доказали през годините своя потенциал и професионализъм, се събират с талантливите млади музиканти, китариста Боян Парушев, пианистката Яна Георгиева и адски добрия глас на  Теодор Койчинов (Music Idol) , за да продължат да пишат историята на легендата Импулс.

Импулс и сега свирят  в традициите на прогресив рока – стил, който са доказали, че владеят перфектно. Звученето им напомня това на Dream Theater, Yes, Saga.

Един от поводите за завръщането е поканата от страна на "Гост концерт" – най-голямата промоутърска компания в Европа, с представителство в 2400 града. Импулс е в личен контакт с тях и в момента обсъждат турне на групата в Русия. Там Импулс ще направи около 70 концерта, при това с огромен мащаб – в зали с по 20 000 души публика. Импулс преговаря с генералния директор на компанията Александър Краутер и за групата, с която ще бъде съчетано гигантското турне. Изборът е само между  руски  групи от класа, сред които Алиса и  ДДТ.

Импулс е единствената българска рок група, която е търсена за турне в Русия в последните 20 години. Там все още помнят турнето им през 80-те години. Тогава то остави трайна следа в рок средите и очевидно сега са готови да ги посрещнат отново.

На 8-ми декември, неделя БНТ ще излъчи съвсем пресен концерт на групата, сниман преди около месец. В него Импулс доказват класата си на легендарни музиканти, както и намерението си да създават легенди в бъдеще.