Бургас с потенциал да стане IT ядро

Мисия Бургас

04-12-2013, 17:42

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

До 2020 г. планираните инвестиции надхвърлят 400 млн. лв.

"Черноморието успешно може да се превърне в ново ИТ ядро. Ние интензивно работим за устойчивото преобразяване на Бургас и превръщането му в привлекателна зона за капиталовложение в различни сектори и в място за реализация на младите хора.

До 2020 г. планираните инвестиции надхвърлят 400 млн. лв.".

Това заяви кметът Димитър Николов, който бе специален гост за откриването на офис българска софтуерна компания в Бургас.

Това е първото подразделение на компанията извън централата в столицата. Важни фактори, които фокусират вниманието върху града, са наличието на учебни заведения с потенциал в ИТ, устойчивото развитие на Бургас, добра инфраструктура, успешно реализираните и предстоящи проекти в публична, културна, социална и икономическа сфера.

Първите служители в Бургас са възпитаници на местните ВУЗ-ове, които вече работят по проекти на фирмата за ключови клиенти. Към тях ще се присъединят дългогодишни служители на компанията, както и новоназначени.

"Приятна изненада за нас е проявеният интерес от бургазлии, работещи извън България да се върнат в родния си град след като разбраха за стъпването ни тук", каза по време на откриването Елена Маринова, президент на фирмата.