По половин милион за тест на системата

От БСП търсят още платени отцепници, манипулират ги с висящи дела?

Анонимникът от ГЕРБ Георги Марков тества системата. Той е жалка пародия, съвременен негативен герой, тип Мунчо, който се опитва да вади някакви аргументи. Това заяви лидерът на РЗС в предаването „Лице в лице" по bTV.  Яне Янев гарантира, че въпросното отцепване има своята цена - между 200 и 500 хил. лева.

БСП, ДПС и "Атака" приветстваха във видимо добро настроение новината за решението на Марков.

Демонстрираха радостта си и в кулоарите на НС, като не спираха да се хвалят, че вече разполагат със 121 депутати и не зависят от "Атака".

Депесарите дори вдигнали наздравици заради Георги Марков по време на почерпката за рождения ден на техен колега, разказват присъствали пред "Стандарт".

"Всеки гражданин не може да не си направи сметка, че има репресивен апарат, който действа", коментира Красимир Велчев.

От ГЕРБ припомнят, че срещу Марков е имало няколко дела за ДДС измами. Софийската градска прокуратура обаче прекратила разследването наскоро. Според публикации става дума за продажбата на автогарата в Свищов, която през 2004 г. е купена от фирма на отцепника за 30 хил. лв., а месец по-късно била продадена за 90 хил. лв. Изтеглен бил ДДС кредит, а фирмата била прехвърлена.

Уж по покана на българи в Румъния Георги Марков беше част от правителствената делегация в Букурещ. Твърде вероятно е по време на тази визита да е договорена сумата от половин милион за тест на системата.

Спряган за следващ отцепник е депутат от Силистра. Това, от което могат да се възползват манипулаторите, е, че срещу него имало няколко сигнала в комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси на Волен Сидеров.