Кавалерите умряха?

Мъжът вече свикна жената да задържи вратата, за да мине

Изследване показва, че мъжете изглежда се объркват от съвременното схващане, че "жените искат с тях да се държат като с равни".
Анкетирани са 5000 мъже. Повечето от тях заявяват, че няма да предложат помощта си на жена с тежка чанта или куфар, информира БТА.
Мъжете вече не отстъпват място на жена в градския транспорт, нито предлагат да помогнат на майка с детската количка от страх да не бъдат обвинени, че се държат покровителствено, съобщава в. "Дейли мейл". Място на жена в градския транспорт е склонен да отстъпи само един на седем мъже, а само една пета редовно придърпват стола, за да седне дамата. Когато ролите се обърнат, мъжете се чувстват неловко.
Жените не се обиждат от подобно поведение?
Само седем процента от жените обаче се чувстват неловко от подобни старомодни маниери.
Три пети от мъжете казват, че това им е приятно, но само една трета се чувстват добре, когато жена им отстъпи място в рейс или влак. Едва една пета признават, че това доста би ги смутило.
Изглежда има разминаване между това, което жените харесват, що се отнася до дребни жестове на кавалерство и представите на мъжете как жените искат да се държат с тях, подчертава психологът Дона Доусън.  Според него мъжете винаги ще бъдат по-силни физически и затова е естествено да проявяват малко зачитане към жените.