5 декември: Заложете на фактите

Слънце в Стрелец, Луна в Козирог

Астрологична картина на деня - 5 декември
И днес Вселената ще подкрепа онези, които се стремят към професионални постижения и устойчив напредък в бизнеса. Настроението ще бъде подчертано делово, а стремежът да докажем професионалните си качества и умения, обезателно ще бъде забелязан и поощрен. Още по-силно впечатление ща направите на тези, от които зависи деловото ви бъдеще, ако напомните за своите минали постижения или внесете конструктивни
предложения за развитието на текущите проекти.

Едва ли ще намерите някой, който ще бъде готов да си пилее днес времето в безсмислени занимания и разговори. Общуването ще протича по същество. При това независимо с кого общувате се старайте да се придържате само към проверена информация и доказани факти.

Днес Меркурий най-после напуска дълбоките води на Скорпиона. Току отхвърлил оковите, той ще се понесе на крилатия оптимизъм на Стрелеца-нещо което не му понася особено добре. В огромния поток от информация и изобилието от възможности, ще му бъде малко трудно да отсее зърното от плявата, особено сега в началото, до края на настоящата седмица. независимо от това рязкото разширяване на обичайния кръг на общуване, ще подейства облекчаващо и стимулиращо на всички ни. Новите контакти и идеи, макар и не винаги полезни и резултатни, ще ни накарат да си припомним удоволствието от общуването.

Работа и бизнес
Темите на днешният ден ще гравитират най-вече около взаимодействието с държавни органи и институции, оформяне на официални документи и разплащане на задължения. Необходимостта от икономии също ще придобие ярък израз особено в следобедните часове. Не я пренебрегвайте в случай че обстоятелствата ви  подсказват че трябва да ограничите разходите и инвестициите.

Здраве, хранене и красота
Нарастващата активност на енергийните потоци изисква да увеличим физическото натоварване. Движението ще ни помогне да ги усвоим и да акумулираме енергия, от която по-късно ще имаме нужда. Пасивността днес е противопоказна и мое да причини физически и психически блокажи.
Уязвими са кожата костната система и зъбите. Не предприемайте груби интервенции в тези области. Но пък всички процедури насочени към укрепване на костите, ставите, ноктите и косата ще бъдат повече от успешни. Забележителен ден за посещение във фризьорски салон-успешни ще бъдат всички процедури, а подстригването на косата ще привлече богатство в живота ви.