В Тутракан издават луксозна книга с автентични рибни рецепти от региона

Под мотото „ Рибният дар на трапезата е господар“ бяха проведени шест различни конкурса за най – атрактивна рецепта с риба в Община Тутракан

В надпреварата се включиха на 50 участника, които с много любов и специално отношение се впуснаха в надпревара за най – вкусна рецепта. 

Тутраканци могат да се похвалят с много и най – различни рибни специалитети. Освен, че бяха сготвили, красиво аранжирали и презентирали своите специалитет, те разкриха и  тънкостите на приготвянето им.  Журито имаше тежката задача да отреди призьорите от всеки един от шестте проведени отделни конкурса, които си тръгнаха с прекрасни подаръци.

Автентичните рецепти ще бъдат публикувани в книга с рибни рецепти, която Община Тутракан ще издаде и ще разпространи безплатно  след 6 Декември сред обществеността.  Книгата е луксозно изработена, с твърди корици и обем от 56 страници – рецепти и снимков материал на приготвените ястия. 

Тази книга ще остане в историята на общината и ще предаде на поколенията напред запазените с годините рецепти с риба на различни местни кулинари – любители и професионалисти.

Провеждането на конкурса и издаването на книгата с рибни рецепти ще допринесе за повишаване на потреблението на риба и рибни продукти и запознаване на населението с доказаната полезност и висока хранителна стойност на продуктите от риболов и аквакултура.

 

Конкурсът и издаването на книгата с рибни рецепти се осъществява  по проект за провеждане на промоционална кампания, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в община Тутракан. Кампанията е по мярка 3.4 „Развитие на нови пазари и промоционални кампании” по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“.