4 декември: Да си отгледаме навици

Слънце в Стрелец, Луна в Стрелец-Козирог

Астрологична картина на деня - 4 декември
В сряда ще продължим да се радваме на емоционален и физически подем, още повече, че с напредването на деня, те ще бъдат подкрепени от интересни предложения и възможности в деловия и личния живот. настроението ни може да бъде помрачено единствено от сравнително бавното развитие на събитията, но пък именно благодарение на това, ще можем да си спестим някои неудобства, които прибързаността може да породи.

И днес, ориентир в житейските ситуации ще бъде най-вече личната ни проницателност и интуицията. Дори в бизнеса, където обичайно всичко се подчинява на логиката на цифрите и съжденията. Нетрадиционният подход в никакъв случай няма да се отрази на професионалните ни амбиции обаче, които с напредването на деня ще нарастват. От това във вечерните часове може да пострада семейната хармония. Особено ако си позволим да пренебрегнем децата, или залисани в деловите си планове, не обърнем внимание на това какво правят те. А те, ще бъдат ангажирани или да ви привличат вниманието по всевъзможни причини и начини, или напротив, ще заявят необичайно силна потребност от свобода, както в постъпките така и в разсъжденията си. При това, настроението им ще се променя ежеминутно, преминавайки през цялата палитра от човешки състояния. Е, с децата винаги е интересно!

Работа и бизнес
Обмислете още веднъж амбициозните си планове, преди да пристъпите към тяхната реализация. Все още липсват подкрепящи обстоятелства, които да ви позволят ефективни действия. Затова пък условията за преговори, обсъждания и събиране на информация са богати-използвайте ги!

Здраве, хранене и красота
Намаления виталитет ни прави уязвими към простудни заболявания и хронични оплаквания. Необходимо е да полагаме повече грижи за себе си и  да взимаме съответните предпазни мерки. От тях ще се нуждаем и във вечерните часове при работа с домакински електроуреди или по време на шофиране.

Клетките на тялото се пробуждат  се нуждаят от повече кислород и движение. Сега е момента да стартирате нова спорта програма или здравословен режим на живот. Енергията на новолунието ще ви помогне да го спазвате стриктно поне 28 дни, а казват, че за изграждането на навиците биле необходими точно толкова.

Кожата се нуждае от подхранване и ще ви бъде благодарна, ако я нагостите с маски и кремове съдържащи повече колаген и еластин.