Софкин: Благодаря на големите българи, защото те са постоянно с нас в дългия път към по-добър живот

Президентът на "Малки европейци" и в днешния ден вярва, че ценностната система определя действията на всеки човек

На 3-ти декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. Навсякъде по света се организират събития, които да напомнят, че е необходима промяна в условията на живот на тези хора.

Георги Софкин подчертава, че е цинично на днешния ден да се гледа като на повод за празнуване. По думите му 3 декември по-скоро е ден за подкрепа на достойнството и правата на хората с увреждания, който трябва да подпомогне дискусията за свободния и независим живот на всички граждани и тяхното пълноправно участие в обществото.

«С ръка на сърцето благодаря на големите българи (европейци), защото те са постоянно с нас в дългия път към по-добър живот. Те са известни с човещина,  солидарност и социална отговорност в подкрепата си към нас – Тодор Батков, Гриша Ганчев, Николай Гигов, Красен Кралев”, категоричен е президентът на Българската организация "Малки европейци". Той изрази специална благодарност и към МТЕЛ и «Лукойл».

Нашите проблеми са комплексни, като освен социални, те са и от психологически характер, допълва Софкин. Според него медийното отразяване е значим фактор, който помага на тези хора да разговарят с останалия свят. „Огромна благодарност на медиите за това, че показват на обществото и държавата проблемите такива, каквито са, за да последват и положителни действия и реакции след публичното им обсъждане”, каза още за Bulgariautre.bg Георги Софкин.