Най-очакваните филми през 2014 година

Животът

03-12-2013, 13:00

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Виж заглавията

2014 г. може още да ни изглежда твърде далеч в бъдещето, но кино любителите вече знаят какво ще гледат тогава. Няколко са сигурните хитове, които ще излязат догодина и всички са трепетно очаквани от феновете. Вижте кои са най-очакваните заглавия за 2014 г.

Един от първите високобюджетни филми, които ще се завъртят по българските кина в началото на годината е триизмерният епос “Помпей”, чиито режисьор е създателят на поредицата “Заразно зло” Пол У.С. Андерсън. Сюжетът на мащабната продукция се фокусира върху изригването на вулкана Везувий през 79-та година преди Христа и последвалите катастрофални последици за римския град Помпей и неговите жители.

За снимките бяха похарчени около 100 милиона долара, а в главните роли се превъплъщават актьорите Кийфър Съдърланд, Кит Харингтън, Емили Браунинг, Джаред Харис и звездата от “Матрицата” Кари-Ан Мос. Българската премиера на “Помпей” е насрочена за края на месец февруари, 2014-та година, а по думите на режисьора Пол У.С. Андерсън филма е “един от най-трудните и амбициозни проекти в кариерата ми”.

“Капитан Америка 2” (Captain America: The Winter  Soldier)

Стив Роджърс – по-известен като Капитан Америка, се опитва да се адаптира в съвременния свят. Междувременно обаче нова заплаха надвисва над Вашингтон и Капитанът ще трябва да се съюзи с Наташа Романоф – Черната вдовица, за да се справи с мистериозния си враг. Продължението на историята ще бъде режисирано от Антъни и Джо Русо.  Освен звездата Крис Евънс (Капитан Америка) ще имаме възможност да видим в поддържащите роли още Скарлет Йохансон (Черната вдовица), Самюел Джаксън (Ник Фъри), Робърт Редфорд  (агент Алекзандър Пиърс) и Коби Смълдърс (Робин от “Как се запознах с майка ви”). Очаква се втората част на “Капитан Америка” да излезе по кината на 4 април, пише 359.bg.

“300: Възходът на империята” (300: Rise of an Empire)

Гръцкият генерал Темистокъл ще поеме щафетата от “покойния” цар Леонид и ще се изправи срещу  персийския  цар Ксеркс. В интерес на истината не сме очаквали да видим това заглавие в списъка с предстоящи филми за 2014 г. Продължението на “300” трябваше да излезе още през август тази година, но от студиото внезапно промениха премиерната му дата. Филмът на режисьора Ноам  Мъро с участието на Ева Грийн и Съливан Стейпълтън ще  излезе на 7 март догодина.

Още заглавия:

Световъртеж / Invertigo 07.03.2014

Невероятният Спайдър-мен 2 / The Amazing Spider-Man 2

Годзила / Godzilla

Зората на планетата на маймуните / Dawn of the Planet of the Apes All You Need is Kill / All You Need is Kill

Костенурките нинджа / Ninja Turtles

Джурасик Парк IV / Jurassic Park IV

Трансформърс 4 / Transformers 4

Господарка на злото / Maleficent

Х-Мен: Дни на изминалото бъдеще / X-Men: Days of Future Past

Пазителите на Галактиката / Guardians of the Galaxy

Хобит: Дотам и обратно / The Hobbit: There and Back Again

Tomorrowland   

Journey 3: От Земята до Луната / Journey 3: From the Earth to the Moon 2014