Благородният крадец на iPhone-и

Свят

01-12-2013, 17:19

Автор:

Радослав Атанасов

Всичко от Автора

Крадецът изпратил 11 страници с пренаписани на ръка телефонни номера на собственика

Понякога загубата на самия телефон не е толкова страшна, колкото изчезналите номера и адреси на хората в телефонния указател, пише Express. Ето защо един китайски крадец проявил наистина добра воля, след като преписал на ръка цели 11 страници от указателя на откраднат от него телефон. След това той изпратил творението си на законния собственик на iPhone-а.

Въпросният апарат на стойност 440 долара принадлежал на някой си Жу Бин, барман от град Чангша, столица на провинцията Хунан. Жу се прибирал от ергенско парти на свой приятел, когато смартфонът му бил откраднат в такси, в което мъжът се возил с трима непознати.

Когато установил липсата му, барманът закономерно бил бесен не само заради загубата на скъпия апарат, но и поради това, че вътре били записани повече от 1000 телефонни номера на близки и колеги, които той не можел да си позволи да загуби. Ето защо Жу направил първото нещо, което му дошло на ум - изпратил заплашителни кратки съобщения на своя телефон. В тях той заплашвал неизвестния крадец, че ще го открие и ще му отмъсти.

"Само виж имената на хората в моя указател и ще разбереш кой съм", написал в отчаянието си Жу. Разбира се, подобни заплахи далеч не винаги са сериозни и точно затова следващият ход на крадеца стъписал потърпевшия. Четири дни по-късно той получил пакет, който за съжаление не съдържал смартфона, но вътре се намирали цели 11 страници, прилежно изписани на ръка с имена и телефонни номера от указателя на откраднатия iPhone.

"Понякога от блъфирането има полза", посочва Жу Бин и съветва хората, които станат жертва на подобна кражба, да не губят надежда. Самият незнаен крадец пък стана истинска медийна сензация в китайското интернет пространство и потребителите бързо го нарекоха "будното съзнание на обирджиите".