Пол Уокър не успя да завърши "Бързи и яростни" 7

Звездата от филма „Бързи и яростни“ Пол Уокър загина в събота при автомобилна катастрофа, при която загина и неговия спътник. В изявление във Facebook страницата на актьора се съобщава, че Пол е пътувал, за да присъства на благотворително събитие за своята организация Reach Out Worldwide. „Шокирани сме от случилото се“ се казва още в публикацията. Полицията в Лос Анджелис съобщава, че са намерили обърната колата на Уокър цялата в пламъци, след получен сигнал за катастрофирало червено Порше в стълб от уличното осветление.  Двамата са загинали на място.

Уокър е работил върху "Бързи и яростни 7" в момента на смъртта си. Той също участва и в драмата „Hours“, чиято премиера е този месец .

"Всички ние в Universal сме с разбити сърца" се казва в изявление на Universal Pictures. „Пол беше наистина един от най-обичаните и уважавани членове на нашето филмово студио в продължение на 14 години, и тази загуба е опустошителна за нас, за всички, ангажирани с „Бързи и яростни “, както и за безбройните фенове."

Син на фотомодел, Уокър е израстнал в обикновено работническо семейство.  Като най-големият от петима братя и сестри, майка му започва да го води на прослушвания за фотомодели още на две годишна възраст. Но въпреки това актьорът никога не е имал целта да стане известен, а е искал по този начин да помага с издръжката на семейството си. След поредица от телевизионни роли през 80-те години, Уокър прави филмовия си дебют в комедията от  1998 година "Meet The Deedles ", след което изиграва серия от поддържащи роли във филмите " Pleasantville", "Varsity Blues" и " She's All That".

С участието си в трилъра "The Skulls" през 2000-та година бива забелязан от продуцента Нийл Х. Мориц, който го кани в "Бързи и яростни" като полицай под прикритие Брайън О'Конър . Като адаптирана от списание Vibe статия за подземни улични състезания , филмът бързо се превърна в неочакван хит.  Уокър се снима и в други филми, включително в "Running Scared ", "Eight Bellow" и " Takers " Въпреки това обаче участието му в „Бързи и яростни“ му носи най-голяма слава през годините. Актьорът винаги е имал сред колегите си славата на благ и търпелив сътрудник.

Поредицата от филми към „Бързи и яростни“ се оказа изключително успешна . Последната шеста част на филма донесе за своите създатели печалба от над 788 000 000 щатски долара в световен мащаб. Снимките към седмата част от поредицата започнаха през септември и са планирани да приключат през юли следващата година.

"Твоят смирен дух се усещаше още от самото начало. Където и да си винаги ще имаш своя отпечатък в мен. Ние бяхме като братя.", пише екранният партньор на Пол Ludacris в своя Twitter профил.