Училище за родители събра над 30 пловдивски майки

Животът

01-12-2013, 12:56

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Подаръци, знания и усмивки подариха на бъдещи и настоящи родители организаторите от списание “9 месеца”

Училище за родители събра над 30 настоящи и бъдещи майки в Пловдив. В групата имаше и любопитни татковци, както и няколко малки деца. Организатори на събитието отново са списание "9 месеца".

Лекционният курс започна с интересни факти за ротавирусните инфекции. Д-р Румяна Николова запозна родителите с препоръчителните ваксини за новородени, които не са включени в задължителния календар за имунизации. Тя обширно разказа за ползите от такъв вид ваксини.

Последва интересна лекция за новородени бебета. Акушер-гинекологът Златина Николова бе подготвила прекрасна тема, която вълнува всички бъдещи родители. Тя се спря на едни от най-важните неща, които трябва да се знаят за новия член на семейството. Неща от първа необходимост за бебето – дрехи, козметика, дори цветовете, които да се използват за стаята на детето. Не прекалявайте с покупките за новороденото, избирайте само на най-необходимото, посъветва тя. И на тази лекция майките взеха активно участие и задавах интересни въпроси за размера на дрехите на бебчето, храненето и други.

На произволен принцип, децата, присъстващи на срещата, избраха по едно число. Майките, които стояха под този номер в списъка на гостите на Училище за родители, получиха подаръци - интересно четиво за новороденото бебе.

Последната лекция за деня засегна банките за съхранение на стволови клетки. Мамите успяха да научат как се извършва процедурата по извличане на тези клетки, къде се съхраняват и какви са ползите от това.

В края на срещата всички присъстващи, освен нови знания и запознанства, получиха полезни и интересни подаръци.

Списание "9 месеца" ежеседмично организира срещи с родители в цяла България на различни теми за вашето бебе. В Пловдив интереса към лекционните курсове се засилва, което предвещава гостуването на организаторите да зачети в следващите месеци.

На 10 декември от 10,00 часа ще се проведе поредната сбирка с "9 месеца" на училище  под тепето. За записване и повече информация за следващия лекционен курс посетете фейсбук страницата на списанието ТУК!