Палавият йеромонах Кирил напусна Троянския манастир

Общество

30-11-2013, 19:59

Снимка:

Господари на ефира

Автор:

Радослав Атанасов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Монах от Троян се "оплака", че не може да седи на задника си от секс

Наказаха монаха дето си развя монашеския жезъл

Преди тръгване, той бил понижен от игумена си в степен и останал обикновен монах

Скандалният йеромонах Кирил, нашумял наскоро с похотливостта си, напусна Троянския манастир вчера. Той бил прибран лично от баща си. Двамата са отпътували с част от багажа на калугера за София, където живее семейството. Това съобщиха от местното монашеско братство, по информация на Господари на ефира. Засега обаче няма информация дали Кирил е изгонен или си е тръгнал по собствена воля. Преди да го отпрати, управата е наказала Кирил, понижавайки го в степен - от йеромонах в монах.

Игуменът на манастира, епископ Григорий, ще е председател на комисията, която ще решава бъдещето на Кирил в лоното на православната църква. Той бил изискал вече писмени обяснения от онези свои калугери, чиито имена бяха споменати от Кирил във видеокадрите, излъчени в "Господари на ефира" по Нова ТВ.

Според запознати с църковните канони, съгрешилият монах няма да бъде допуснат повече в Троянския манастир, заради палавия си език по адрес на обитателите му.

 "Монашеството е велика Божия тайна, а иноческият живот - труден, не всички могат да постигнат същността му. Двама не издържаха и си тръгнаха оттук тези дни", заяви тогавашният игумен Теодосий, който през 2010 г. пък бе отстранен от манастирското ръководство, след като изгони инвалиди от обителта.