Бургаска двойка стигна до световен финал по спортни танци

Салваторе Торадо и Виолета Янева с невероятен успех на първенството в Украйна

Салваторе Тодаро и Виолета Янева  от клуб по спортни танци „Бургас 1975” за пореден път застанаха на почетно място и получиха световното признание.

С класа и стил те заслужено зеха пето място на Световното първенство  по Стандартни танци, което се проведе в края на този месец в Киев, Украйна .

След  огромния  успех и спечелването на Световната Купа по Стандартни танци на 31 август в Бургас , любимците на публика и жури, заслужиха още веднъж доверието на бургазлии на Световното първенство в  Украйна. Това е успех, който никога до сега не е бил постиган в историята на спортните танци в България .

„Успех, който е подплатен с много тренировки, уроци, пътувания и състезания и след толкова много години най-накрая е възнаграден подобаващо”, коментираха след победата техните колеги от български клубове. Според приятелиет им от клуба пък  2013-а е определено тяхната силна година, тъй като за кратко те успяха да завоюват не едно и две големи отличия. Двойката Салваторе Торадо и Виолета Янева са многогодишни шампиони на България, победители в десетки международни турнири, финалисти на Световни игри, носители  са на Световна купа, финалисти на Световно първенство.