28 ноември: Целта или средствата

Слънце в Стрелец, Луна във Везни

Астрологична картина на деня - 28 ноември
Безспорно, най-важният астрологичен акцент в четвъртък и петък ще бъде противостоянето на Венера и Юпитер, по оста Козирог-Рак. Венера, сама по себе си ще изисква все по-настойчиво внимание през следващите дни и седмици, тъй като се готви да стане ретроградна ще престои в Козирог до началото на март. На практика, в най-студените и мрачни месеци, планетата на любовта и удоволствията ще следва да се съобразява с условията на този хладен и безрадостен по своя характер знак. Съответно-ние също, тъй като от нея зависят личните и деловите ни връзки, а също придобивките, покупките, подаръците и наличните ни ресурси. Празниците наближават, разходите се увеличават, а Венера на практика ни подсказва, че няма да бъде благосклонна към излишно разточителство и призовава да затегнем коланите и да инвестираме средствата си към действително важни цели, а не към несъществени удоволствия и развлечения.

Особено осезаемо ще почувстваме необходимостта от подобни мерки и ограничения днес и утре, когато непредвидени разходи и неуместно разточителство могат да застрашат сериозно бюджета ни. Твърде невъздържането поведение и робуването на личните слабости пък могат да застрашат престижа и авторитета ни. Безусловно опозицията описва и поляризация. В личния живот между интересите на семейството и дома и подвластните на личните ни желания стремежи и амбиции. А на обществено политическата сцена за пореден път на повърхността ще изплуват противоречия между официални държавни структури и народа, които ще създадат доста проблеми на личности, натоварени с върховна власт. И в двата случая, в края на януари и началото на февруари 2014 предстои преразглеждане на традиционни устои и структури, поради което събитията случващи се сега, могат да имат развитие и логическо продължение във вид на кадрови и законодателни изменения на обществен план и размяна на деловите и семейни приоритети на личен.

Работа и бизнес
Ако сте планирали важни срещи и задачи за днес, постарайте се да ги осъществите още в първата му половина. С напредването на деня и особено в следобедните и вечерни часова, градусът на емоционалното напрежение ще се покачва, което със сигурност ще намали ефективността ни. въздържайте се от поемането на финансови задължения-те могат да ви дойдат преко сили.

Здраве, хранене и красота
Емоционално-психическата устойчивост днес, зависи от хармоничните взаимоотношения с околните. Липсата им може да породи сериозно напрежение и стрес, който ще доведе до спад в жизнените сили, затова по възможност избягвайте хора и ситуации, традиционно пораждащи у вас гняв и отрицание.

Грижите за външния вид гарантирано ще повишат самочувствието ви, но няма да имат траен ефект, затова концентрирате вниманието си в по мимолетните ефекти.