Делян Добрев: Връщането на туризма в София е наказателна акция

Мисия Пловдив

25-11-2013, 13:51

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Без мотиви се прави крачка назад, коментира бившият министър на икономиката

Като наказателна акция определи преместването на сектор Туризъм от Пловдив обратно в столицата бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Още при обсъждането й идеята бе широко подкрепена, не чухме нито един аргумент против. Имахме големи идеи за децентрализацията, реално заработи само една. Това бе пилотен проект на правителството на ГЕРБ. Преместването не бе лесно. Като министър по това време съм запознат с всички драми, но в крайна сметко то се случи. Някои хора напуснаха и бяха заменени с нови по-качествени. Администрацията работи добре, няма нито едно оплакване от бранша. И сега едно работещо нещо, и то работещо добре, се връща в София, където дори в момента няма сграда.

Без мотиви се прави крачка назад. В сектора имаме 33-ма,34-ма човека, едва 14 от тях са от София. Това са млади хора, установили се в Пловдив.

Липсата на аргументи изглежда като наказателна акция. Разбирам да имаше оплаквания. Но администрацията работи перфектно, коментира още Делян Добрев.

От рокадата Пловдив само може да загуби, категорични бяха от ГЕРБ. Първо - община Пловдив е направила много усилия, включително и по ремонта на сградата. Подпомогнати са служителите, преместили се в Пловдив. Отделно всички, които контактуват с администрацията идват в града. И не на последно място - Пловдив се превърнал във все по-желана туристическа дестинация.

Преместването излезе 160 хил. лева, но разходът си струваше. Сега не си заслужава, тъй като няма аргументи, категоричен бе Добрев.