Ани Салич напуска бТВ?

Държавната медия ще прибере едно от емблематичните лица на най-големия си частен конкурент - Би Ти Ви

Това е новинарката Ани Салич, съобщава Лайфстайл.

В момента БНТ страда от истински глад за характерни лица, които да се превърнат в емблеми на медията. Като изключим Радина Червенова, Георги Любенов и Мира Добрева, там почти не са останали разпознаваеми за публиката физиономии. Тази дупка обаче ще бъде доста добре запълнена, ако държавната телевизия успее да привлече в лоното си Ани Салич, каквито мераци очевидно са налице.

Водещата, която преди 13 години каза първото „Добър вечер" в централните новини на Би Ти Ви, изненадващо цъфна на сцената на благотворителен концерт на конкурентната БНТ, проведен през уикенда в Софийската опера. Шоуто бе предавано пряко по Канал 1. След като обаче ефирът беше прекратен, пред зрителите изненадващо и като от нищото излезе Ани Салич, която благодари на всички гости в залата и започна да раздава грамоти на УНИЦЕФ, който заедно с БНТ беше организатор на концерта.

„Какво прави тя тук? Нали е от конкуренцията", сръчкаха се изумените гости на събитието.

Едва ли някой ще се учуди, ако Салич поиска да смени работодателя си. От една от звездите в медията тя беше изтикана в девета глуха за броени дни. В началото на телевизионния сезон без никакво обяснение спряха проекта й „Вокс попули", като уж го оставиха за пролетта. След това пък я изместиха от централните новини в слабо гледаните следобедни, като на мястото й сложиха по-младата Виктория Петрова.