Мариан Вълев идва в Бургас с моноспектакъла "ВИП"

Бургас Лайф

23-11-2013, 06:25

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

С пиеса представят "Бургас 2019" в Берлин

Премиерата е на 12 декември от 19 часа в ДНА

След 20 годишно отсъствие от театралната сцена, Мариан Вълев ударно се завръща с постановката "ВИП", която ще се играе и на бургаска сцена следващия месец.

Моноспектакълът е по текст на нашумелия и вече утвърден автор Ерик Богосян, автор на шедьовъра "Секс, наркотици и рокенрол". Оригиналното заглавие на пиесата е - "Wake Up and Smell the Coffee".

"До сега моноспектакълът се играе под огромен интерес на световните сцени, но както се досещате - Мариан Вълев му придава онази емоционалност и неподправен стил, заради която го обичаме", казват организаторите. 

Най-любопитното е, че за първи път в кариерата си Мариан Вълев участва в моноспектакъл. Актьорът се изправя сам на сцената и приканва публиката да се впусне в приключението, на което го отвежда гениалният текст. Във "ВИП" - комедията и драматичните прозрения се редуват, сместват и доизграждат. Измежду множеството усмивки се прокрадват сериозни изводи и проблеми, за които всеки от нас е търсил изход. Прозренията за човешката природа са поднесени в стила на Вълев, подправени с преливащото чувство за хумор на Богосян. 
Премиерата на спектакъла ще се състои на 12 декември от 19 часа в ДНА, като това ще е първото излизане извън столицата на спектакъла.

Билети на касата или на телефон 0894/ 898-098