Жертвите при инцидента в Рига вече са 18

Новините

22-11-2013, 09:13

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

С линейки в болници са откарани 28 пострадали

Най-малко 18 души са загинали снощи край латвийската столица Рига под срутилия се покрив на супермаркет, съобщи актуализирани данни за инцидента министърът на вътрешните работи, предадоха световните агенции, цитирани от БГНЕС.

"За жалост последните данни са за 18 загинали", посочи министърът Рихардс Козловскис пред телевизионния канал LNT TV. В предишната сводка се споменаваше за 14 убити. Супермаркетът е открит през 2011 г. и е част от търговската верига "Максима".

Според свидетели, намиращите се в супермаркета се насочили към изхода, след като паднала първата част от покрива. Електронните врати обаче автоматично се затворили и хората останали като в капан. Отначало се срутили една от стените на сградата и част от покрива, но по време на първоначалните спасителни работи е рухнала още една стена.

С линейки в болници са откарани 28 пострадали. Националният център по кръводаряване е призовал гражданите да дадат кръв. Под развалините все още има хора и не е изключено броят на жертвите да се увеличи. /АФП