Над 100 000 лева изхарчени само за медийното отразяване на митинга на БСП

Политика

21-11-2013, 15:25

Снимка:

@МРЕЖА

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Това ли е лицето на БСП?

Местан: ДПС е съорганизатор на митинга на БСП

БСП е изхарчила над 100 000 лева само за медийното отразяване на митинга в събота

Най-много струвало филмирането на митинг-шествието в подкрепа на кабинета "Орешарски". За него е платена фактура от 90 хиляди лева.
Платените репортажи, които бяха излъчени след новинарските емисии, са стрували над 6 хиляди лв.

За двата хеликоптера, от които митингът беше сниман, от "Позитано" 20 са платили 8 хил. лв с ДДС. В събота от БСП казаха, че наемът на двете машини е струвал около 3 хиляди лева. Това научи "Дневник" от социалисти, запознати с партийните финанси.
Част от подготовката на левицата за протеста включваше издигането на десетина видеостени по протежението на бул. "Цариградско шосе", на които техните поддръжници можеха да гледат лидерите си на издигнатата в центъра на града сцена. След събитието пък пресцентърът на партията разпространи видеозапис от събитието.
От централата партията отрекоха да са плащали за организиран транспорт. Разходите са били поемани от местните структури, на които ежемесечно се превежда партийна субсидия, както и от депутати.
Председателят на ДПС Лютви Местан потвърди в събота, че движението е платило транспорта на електората си с влакове. Думите му за изразходваната сума се разминаха с изчисленията на шефа на БДЖ. Според Местан са платени 51 хиляди лева, а според шефа на БДЖ – 70 хиляди лева.