22 ноември - Рано пиле, рано пее

Слънце в Скорпион, Луна в Рак

Астрологична картина на деня - 22 ноември
В последният ден от работната седмица семейството, децата и домът ще имат приоритетно значение и мнозина ще го прекарат в подготовка за предстоящите почивни дни. Ще можем да разчитаме и на присъщите на тези теми чувствителност и емоционалност, които ще ни помогнат както да намираме, така и да даваме подкрепа на тези, които попадат в най-близкото ни обкръжение. Денят ни предоставя благоприятни възможности за общуване с децата и полагане на грижи за тяхното възпитание. При това, следва да не забравяме, че ценностите и житейската философия, които възпитаваме у тях са много по-важни за изграждането им като качествени и успешни личности, отколкото правилата и изискванията, които им налагаме.

Продуктивната част на деня е твърде кратка и се позиционира в ранните сутрешни часове. Ако не успеете за това време да осъществите важните срещи и дела, ще се наложи да ги пренасочите за понеделник. Обедните и следобедните часове ще бъдат далеч по-непродуктивни. Поне що се отнася до светските дела. Затова пък са изключително подходящи за личностно себе-усъвършенстване и духовно развитие. Използвайте интуицията си за да направите вътрешен обзор на по-сложните житейски ситуации, които ви тревожат в момента.
Вечерните часове няма да донесат обичайното за "петък вечер" удоволствие от светския живот и социалния обмен, поради висящите уговорки и променливите настроения. далеч по-голямо удовлетворение ще намерим в по-тесен, интимен кръг, където ще можем да се насладим пълноценно на задушевно общуване.

Работа и бизнес
Побързайте да реализирате най-важните дела за деня до обяд. Дейностите и срещите след това едва ли ще породят някакви изменения в съществуващите ситуации и условия. Следобед можете да си подредите бюрото, книжата и мислите или пък да се порадвате на ненатрапчиво бъбрене с колегите.

Здраве, хранене и красота
Полезно и укрепващо действие днес ще имат разходките сред природата, особено около водоизточници. Те ще пречистят емоциите ви и ще балансират психиката ви. Добре би било да ги съчетаете с провеждането на еднодневна разтоварваща диета. Последователите на духовни практики ще могат да ускорят качествено процесите на пречистване протичащи сега ако проведат интензивни практики за освобождаване от емоционални блокажи и привързаности.