Цветан Цветанов: Разходите за командироване на полицаи за протестите, ще бъдат в пъти в повече, отколкото за предсрочни избори

Тези пари могат да бъдат използвани за успокояване на обстановката и нормализиране ритъма на българските институции

Цветанов е категоричен, че в момента няма българска институция, която да работи в пълния си капацитет.

В Народното събрание пред журналисти Цветан Цветанов заяви, че МВР вече се превръща в един политически придатък към определена политическа формация, а през последната седмица от там смело участват в изработването на опорни точки за това как да се дезинформира обществото, как да се прехвърли вината върху опозицията за гражданските протести, които продължават над 150 дни.

По думите на Цветанов политическата нестабилност води до отблъскване на инвеститори и блокиране на институциите. Той посочи, че предсрочните парламентарни избори са най-доброто решение за излизане от тази сложна ситуация, защото само чрез тяхното провеждане може да се гарантира по-голямо представителство на българските граждани в Парламента

Според зам.-председателя на ГЕРБ в подобна криза някой може да злоупотреби със завишаване на бюджети или мерки, които не са добре обосновани и не е необходимо да се прави подобен финансов ресурс от републиканския бюджет.

Цветан Цветанов коментира, че голяма част от средствата за решаване на кризата с бежанците, ще бъдат употребени за командироването на полицаите, които в момента охраняват днешната власт и българските институции. Според него тези пари могат да бъдат използвани за  успокояване на обстановката, нормализиране на ритъма на българските институции. «Знаете какви са критиките от ЕК, какви са заплахите за ограничаване на финансовите средства, които могат да подпомогнат българските общини и съответните секторни политики”, аргументира се той.