Със заплахи БСП и ДПС събирали служители за митинга в подкрепа на правителството

Със заплахи за уволнения БСП и ДПС заставяли хората да се включат в митинга

БСП и ДПС в Пиринско са били впрегнали цялата държавна машина, за да изкарат чиновниците на организирания в събота в София за митинга в защита на кабинета „Орешарски”, съобщава Югозапад Нюз.

Със заплахи за уволнения и репресии началниците на държавни структури, както и общинските кметове на БСП и ДПС заставяли хората да се включат в митинга.

По разпореждане на депутата от ДПС Ахмет Башев кметицата на Община Гърмен Минка Капитанова е привиквала на събрание преди дни общинските служители и кметовете на населени места в общината, за да им разпореди да активизират хората и в събота всички да са в София. От Гърмен трябвало да пътуват четири автобуса и за да е сигурна, че ще изпълни разпореждането на Башев кметицата Капитанова е заложила на изпитания от ДПС метод да заплашва и всява страх. ”Който не си събере хората, ще бъде уволнен”, е заявила Капитанова, съобщиха участници в срещата.

В Гоце Делчев червеният кмет Владимир Москов също е разпоредил на общинските чиновници всички под строй да се изсипят на митинга. Във всички държавни структури на територията на Гоце Делчев били подготвени списъци на служителите, които трябвало да присъстват на мероприятието. При началниците са привиквани малцината останали на работа в различните държавни учреждения членове на ГЕРБ, за да им се заяви ясно и категорично, че ще бъдат изхвърлени, ако участват в обявения от Борисов партиен митинг в Пловдив.
По същата схема, под строй с репресии и натиск, били изведени и чиновниците на кмета на Симитли Апостол Апостолов-Поли. Апостолов отдавна действа с тези прйоми, за да държи в подчинение общинските служители и да ги принуждава да участват в митинги в подкрепа на кабинета ”Орешарски”.