Кметът на Сливен се сдобил с апетитни имоти, закупени само от заплати?

Да не би Кольо или пък жена му не са със скрити артистични и художествени дарби?

През последните няколко години кметът на Сливен Кольо Милев се е сдобил с атрактивни имоти, закупени само от … заплати, информират местните медии, пише Югоизток Инфо. 

Солдафонът, както вече го именуват в Града под сините камъни, е декларирал апартамент в Сливен от 96 кв. м, закупен през 1991 г. за 22 000 лева с пари от заплати.

През 2002 г., когато все още е военен, Кольо Банкета се урежда с апартамент за 60 000 лева в София, пак със средства от заплати. Според запознати вероятната сума на покупките е за 120 000 лв. През 2011 г. Милев и съпругата му се уреждат и с нов апартамент в София за 51 168 лева. Познайте – пак са купени от заплати! Дай боже всекиму такива възнаграждения, усмихват се сливенчани. Ако не от заплати пък, кметът се е облагодетелствал и с имоти и чрез дарения, направени неизвестно от кого. Мистерия е дареното му ателие от 60 кв. м в София.

Ако се върнем малко назад разбираме, че жената на настоящия кмет се уредила и с друго ателие – пак в столицата, но малко по-големичко - 75 квадрата, като си го е купила от заплати за 27 500 лева. Да не би Кольо или пък жена му не са със скрити артистични и художествени дарби, та едно след друго към имуществата им се прибавят и ателиета, питат се хората.

През 2006 г. – Кольо си купил и кола за 6 500 лв. С жена си има още две ниви и лозе в Иречеково.

Простата сметчица показва, че през последните 10-на години семейството е изхарчило над 200 000 лв. за имоти и автомобил. Ами какво са яли – питат се сливналии – с какво са обличали децата си, плащали ли са си сметките и с какви пари?

Говори се, че кметът не е декларирал нито един кредит, или ипотека. Местните хора се чудят защо НАП, ДАНС или прокуратурата не се самосезират и не поразровят в делата на бивш генерал от запаса и дали кметските деца и други негови близки не са се облагодетелствали с имоти.