Бургаският мост се превръща в символ на любовта

Бургас Лайф

21-11-2013, 11:17

Снимка:

община Бургас, архив

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Виж Моста преди и след ремонта (СНИМКИ)

Буразлията, който впечатли Мадона: Видеото с Моста е арт форма на протест

Отскоро на втория етаж на моста в града има закачен катинар, на който пише Ivo&Savi forever

Модата влюбените да заключат върху мост катинар, който предварително са гравирали с имената си, а после да хвърлят ключа във водата достигна до Бургас. Отскоро на втория етаж на моста в града има закачен катинар, на който пише Ivo&Savi forever ("Иво и Сави завинаги").

"Подкрепям идеята мостът да се превърне в символ на любовта и влюбените", каза кметът на Бургас Димитър Николов. Всъщност идеята с катинарите е на общината отпреди 2 години. Оттогава се сключват бракове на терасата над централния плаж в Морската градина до казиното, един от символите на Бургас. По план там трябва да има дърво, на което младоженците да закачат катинар с инициалите си.

"Засега не е на дневен ред, защото няма финансиране. Вероятно ще стане факт, когато стартира ремонтът на старата част на Морската градина", обясни Мариета Ханджиева от пресцентъра на община Бургас.

Изключително популярен е ритуалът с катинарите във Франция. Там на парижкия "Пон дьо л'аршевек" ("Моста на архиепископите") над Сена десетки туристи заключват катинари всеки ден. Феноменът е известен още във Флоренция, Брюксел и в Стокхолм. В Сеул, Корея например има кошове, в които се изхвърлят ключетата от катинарите./Източник: 24 часа