Ген. Атанас Атанасов: Управляващите са най-голямата заплаха за националната сигурност

Упорството на правителството води до много сериозна ескалация на напрежението в обществото

По думите му е абсурден факт, че властите, които трябва да спазват законите, ги нарушават.

Не разбирам защо по време на КСНС при президента не са обсъдили най-важната заплаха за националната ни сигурност, а именно съществуването на правителството. Това казва в ефира на Bulgaria On Air бившият директор на Национална служба сигурност ген. Атанас Атанасов. Той изрази убеждението си, че упорството на правителството води до много сериозна ескалация на напрежението в обществото.

Според него КНСБ изразява ясната си позиция в подкрепа на кабинета на Орешарски. Ген. Атанасов допълни, че трябва да се изчака и реакцията на КТ „Подкрепа“, тъй като по-революционните и антикомунистите са представители именно на този синдикат.

Бившият шеф на НСС е категоричен, че  още днес в общината ще постави въпроса за сезиране на прокуратурата във връзка със загражденията и полицаите, разположени в центъра на София. „В закона пише че, трябва да са разположени на не повече от 20 метра, всичко се прави с цел за само и само да се закрепи днешното правителство“, аргументира се той.

Ген. Атанас Атанасов каза, че в МВР има много хора и длъжностни лица, които могат да издадат такава заповед за загражденията, но преди всичко тя трябва да бъде съгласувана с общината.